- 15 dkg darált dió
- 15 dkg darált keksz
- 10 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
- ízlés aszalt sárgabarack
- lekvár
- csoki a bevonáshoz
Minden összerakunk, majd lekvárral megfelelő állagúra gyúrjuk az anyagokat. Ne legyen túl lágy, mert akkor nem lehet vele jól dolgozni, főleg csokizásnál. Golyókat formázunk, le is hűthetjük egy kicsit a könnyebb munka reményében . Csokit olvasztunk vízgőz felett, pici étolajjal hígítjuk. A golyókat beleforgatjuk a csokiba, egy villára emeljük és ha jól lecsöpögtetjük és egy papírral bélelt tálcára tesszük. Darált dióval megszórjuk és hűtőbe rakjuk. Ha megszilárdultak kis papírruhákba öltöztetjük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!