![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/05/96083249_3529546563738680_2425023738882818048_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/05/96016433_3529546647072005_4150916236080840704_n.jpg)
- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 100 g tej
- 6 tojás
- vanília kivonat
A lisztet egy tálba beleszitáljuk. A vajat felolvasztjuk a tejben, megvárjuk, hogy kihűljön, és a liszthez hozzáadjuk. Egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját. A vanília kivonatot is hozzáadjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a cukorral habbá vert fehérjét. Papírral kibélelünk egy őzgerinc formát, az alját pedig alufóliával beborítjuk. Beleöntjük a tésztát. Minimum 80 °C-os vízbe állítsuk bele a formát. 150°C-on 1 órát sütjük.
Serfőző Tünde receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!