Tészta:
- 3 x 1 tojás
- 3 x 1 pohár tejföl
- 3 x 5 evőkanál cukor
- 3 x 5 evőkanál liszt
- 3 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál dió
- 5 evőkanál mák
- 3-4 evőkanál kakaó
Krém:
- 1 l tej
- 8 evőkanál búzadara
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- tortadara vagy csokoládé
1 tojást habosra keverünk 5 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a liszttel elkevert szódabikarbónát és végül 5 evőkanál diót, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
Majd a második lapot is megsütjük, abba jön a mák, majd a harmadik lap és abba jön a kakaó.
A tejben megfőzzük a búzadarát a vaníliával, ha kihűlt összekeverjük a margarinnal habosra kevert cukorral.
Összeállítjuk a sütit: alul mákos lap majd a krém egy része, aztán a kakaós lap arra ismét krém, erre jön a diós lap, amit szintén megkenünk krémmel meghintjük csokilapocskákkal és meglocsoljuk olvasztott csokival.
Nagyné Nyikos Éva receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!