- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 tojás
- ízlés szerinti édesítő
- késhegynyi só
Túrókrém:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 6 szem érett, felaprított sárgabarack
- 3 evőkanál kókuszkrém
- 1 evőkanál zselatin
- 1 dl víz
- ízlés szerinti édesítő
- 1 citrom leve
- 1 kiskanál vanília aroma
Barack zselé:
- 15 dkg cukormentes baracklekvár
- fél dl víz
- 1 púpos kiskanál zselatin
Először a túrós krémet készítjük el: A zselatint feloldjuk a felmelegített vízben, majd a többi hozzávalóval együtt aprító gépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk. Amíg elkészül és kihűl a tésztánk, addig hűtőbe rakjuk. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáforgatjuk a felvert habot. Kibélelünk egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. 150 °C-on, 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk, és levesszük róla a papírt. Kibéleljük a tortaforma oldalát csíkban levágott sütőpapírral és visszarakjuk a formába a tésztát. Rásimítjuk a túrókrémet, és az elkészített barack zselét. A barack zseléhez felmelegítjük egy lábaskában a vizet, csomómentesre keverjük benne a zselatint, majd hozzákeverjük a lekvárt. Amikor kihűlt, ráöntjük a túrós rétegre, majd a hűtőben megdermesztjük. Tetszőlegesen díszítjük.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.