A tésztához :
- 8 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál rumaroma
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg csokoládé közepes darabokra vágva
- 8 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 300 ml lehűtött Meggle cukrászhab
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál cukrozott kakaópor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 tasak habfixáló
- 2 evőkanál rumaroma
A díszítéshez:
- 5 dkg csokireszelék
- 1 dl Meggle cukrászhab
- 10 dkg kandírozott meggyszemek
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A margarint az 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, az aromával és a sóval habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a gesztenyemasszát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához adjuk. A cukros tojáshabot egy fakanállal óvatosan, több részletben beleforgatjuk, végül a csokidarabkákat is. A 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, 180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával és a kakaóporral kemény habbá verjük. A gesztenyemasszával tovább keverjük, valamint a habfixálóval. A kihűlt süteményre simítjuk, csokireszelékkel megszórjuk. Az 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, kis habrózsákat nyomunk a tetejére, és meggyszemekkel díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!