- 2 liter vanília fagylalt
- 2 dl presszókávé
- kevés rum és
- kevés mandulalikőr aroma
- 20 dkg babapiskóta
- 1 evőkanál cukormentes kakaópor
A vanília fagyit a mélyhűtőből áttesszük a hűtőbe és kb. 1 óra alatt krémesre olvasztjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm-es tortakarikát (az oldalára a forma magasságával megegyező csíkot vágunk és azzal fedjük be, az aljával körberajzolod a sütőpapírt és ollóval kivágod. Így nem lesz gyűrődéses a papír). A kávét egy tálkában összekeverjük az aromákkal, majd a piskóták felét egyesével pár másodpercre a kávéba mártjuk és egyenletes rétegben a forma aljára rakjuk. A tortaforma szélére a szükséges méretre törjük a rudakat, hogy ne legyen rés közöttük. A piskóta sort megszórjuk 1 ek. kakaóporral és egyenletesen rákanalazzuk és rásimítjuk a fagyi felét. Erre rárakunk megint 1 sor piskótát, megszórjuk kakaóval és rásimítjuk a fagyi másik felét. Lefolpackozzuk és legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük. Ha nem akarjátok aznap elfogyasztani, 1 hónapig is eláll a fagyóban. Amikor fogyasztani akarjátok, előtte fél órával át kell rakni a fagyasztóból a hűtőbe. A karikát kicsatolva, torta formába, vagy lapos tányérra át lehet tenni. A pereméről lehúzzuk a papírt és szeletelve tálaljuk. Díszíthető tejszínhabbal és kakaóporral is. Ami megmarad, fagyasztóban tároljuk.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.