A piskótához:
- 9 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 7 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- ½ csomag sütőpor
A krémhez:
- 3 csomag csokoládé ízű pudingpor (főzős)
- 20 dkg cukor
- 7 dl tej
- 10 dkg csokoládé
- 1 rumaroma
- 3,5 dl Oké habmester
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A díszítéshez:
- 1,5 dl Oké habmester
- 10 dkg tortadara
A piskóta hozzávalóiból 24 cm-es torta formában piskótát sütünk. A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzá keverjük a szárazanyagokat. 24 cm-es kapcsos formában 180°C-on készre sütjük. A forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük. Tűpróba! A krém készítése:.
A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük. Tűzről levéve az apróra tördelt csokoládét hozzá keverjük, majd kihűtjük, rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük. A piskóta lapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be. A torta oldalát tortadarával szórtam meg. A tetejére a csokoládét az étolajjal felolvasztottam és a tetejét bevontam úgy, hogy a torta oldalára is folyjon csokoládé. A torta közepére dekor cukrokat tettem. A 1,5 dl tejszínt is keményre vertem és a tortát körben feldíszítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!