- 500 ml tejföl
- 1 dl tejszín
- 10 g zselatin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- kb. 8 dkg porcukor
- babapiskóta
- 25 dkg eper + a díszítéshez
Egy püspökkenyér formát béleljünk ki foplackkal. Az epret miután megmostuk, csepegtessük le és vágjuk apróbb darabokra. A tejfölt keverjük csomómentesre a cukorral, ízesítsük vaníliával és reszelt citromhéjjal. A zselatint szórjuk a tejszínhez, hagyjuk benne megduzzadni, majd melegítsük langyosra és keverjük össze a tejföllel, azután forgassuk hozzá az epret is. A krémet simítsuk a formába, a tetejét pedig rakjuk ki babapiskótával, enyhén a krémbe nyomkodva. Takarjuk le folpackkal és tegyük pár órára hűtőbe dermedni. Tálaláskor, óvatosan borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a fóliát és díszítsük felszeletelt eperrel.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!