Karamell szelet

Karamell szelet

Kávés piskóta:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 11 dkg liszt
  • 2 dkg instant kávé – ebből piskótát sütünk

Krém:

  • 2 csomag karamell pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl habtejszín

Máz:

  • 2 teáskanálnyi a krémhez való pudingporból
  • 2 teáskanál étolaj
  • 3 teáskanál cukor
  • 1,5 dl víz

A tészta hozzávalóiból a megszokott módon, 180°C-ra előmelegített sütőben piskótát sütünk, majd kihűtjük. A pudingporból 2 teáskanálnyit kiveszünk a mázhoz, a többit az 5 dl tejjel sűrű krémmé főzzük. A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. Az így elkészült krémet rákenjük a kihűlt kávés piskótára, a felvert tejszínhabot pedig a tetejére simítjuk. A máz hozzávalóit összekeverjük és sűrűre főzzük. Mikor már csak langyos, rácsurgatjuk a habra és villával márványosra húzzuk.

Nagyon mutatós és finom sütemény!

Szilágyi Ágnes receptje.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress