- 150 g kerek keksz
- 1 liter tej
- 10 evőkanál gríz
- 20 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 20 dkg vaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 üveg barack befőtt (900 g)
- 20 g zselatin
- kivi
A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.
Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér krémmel.
A barackbefőtt levéből kiveszünk néhány evőkanálnyit és meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A lecsöpögtetett barackokat egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük, hozzákeverjük a zselatint. A torta tetejére öntjük és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
Lekapcsoljuk a tortaforma oldalát és kivivel, vagy más gyümölccsel díszítjük.
Szabókiné Jung Andrea receptje.
Forrás: bidista.com