A tésztához:
- 30 dkg babapiskóta
- 30 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
- 1 csomag puncsízű cukormáz
A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor feloldódott, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről. A kakaóport hozzákeverjük. A babapiskótát összetörjük, 3-4 darabot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótára öntjük a forró lekvárt, összekeverjük, és egy 15 × 25 cm-es, fóliával bélelt formába simítjuk. Hűlni-dermedni hagyjuk. Amikor kihűlt, mázat készítünk a zacskón megtalálható használati utasítás szerint, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!