Hozzávalók a lapokhoz:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 4 ek olvasztott méz
- 2 db tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál porcukor
- 25 dkg vaj margarin
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 15 dkg tortabevonó (fele ét fele tej)
- 7 dkg margarin
- 1 evőkanál étolaj
Hozzávaló a lekenéshez:
- 1 db rumaroma
A hozzávalókból nem túl kemény tésztát gyúrunk és 4 felé vesszük. Lisztezett felületen 4 lapot nyújtunk és egy 30 x 40 cm-es tepsi hátoldalán 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a margarinnal jól kikevert porcukrot.Egy üvegtálkában a mikróban ( 800 W-on ) összemelegítem a csokimáz hozzávalóit és csomómentesre kavarom.Én körülbelül fél perc után kivettem s megkavartam majd mindig pár másodpercre visszatettem. A margarintól szép sima és vastag az olajtól fényes lesz. A lapokat alaposan lekenjük a rum aromával majd megtöltjük a krémmel. A tetejét bevonjuk a csokimázzal s 1 éjszakát hagyjuk állni h megpuhuljon a tésztánk.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!