Tészta:
- 6 tojás
- 150 g cukor
- 1 csipet só
- 50 ml olaj
- 110 g liszt
- 25 g kakaó
Krém:
- 300 g habtejszín 30-35%
- 220 g krémturó
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Karamell réteg:
- 250 g karamellás sűrített tej
- 50 g pörkölt mogyoró
Glazúr:
- 200 g csoki
- 80 g olaj
- 100 g pörkölt mogyoró. ( ennyi menyiség akkor kell ha öntjük a glazúrt( igy szebben mutat a tekercsen).
Lehet kanállal, akkor kevesebb glazúrt készítünk. Előkészítjük a 28 x 42 cm-es tepsit, az alját sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítjük a tésztát: a cukrot, tojásokat, csipet sót habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a kakaóval elkevert lisztet. A tésztát ráöntjük a tepsire és 180 °C előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A megsült tésztát kifordítjuk egy munkalapra, lehúzzuk a sütőpapírt, felcsavarjuk egy másik sütőpapírba és megvárjuk, míg a tekercs kihűl.
Krém: a habtejszínt, porcukrot, krémtúrót kemény habbá verjük.
A tésztát visszacsavarjuk, meglocsoljuk a tejjel, megkenjük a krémmel. A karamellás sűrített tejet süteményes zsákba töltjük, majd ezt is rávisszük a krémre, végül megszórjuk a mogyoróval. A tésztát felcsavarjuk és megvárjuk, míg a rétegek megkötnek. A tetejét leöntjük vagy megkenjük, (a csokit az olajjal együtt felolvasztjuk), amibe beledolgozzuk az aprított mogyorót is.
Oszuszki Erika receptje. Erika
oldalán még nagyon sok finomság receptjét találjátok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!