- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 evőkanál tej
- 12,5 ml rumaroma
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 ml mandulaaroma
- 10 dkg tortabevonó
- 3 evőkanál napraforgóolaj
A darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe 3 evőkanál kakaóport és a 1/2 rumaromát belegyúrjuk, a másik felébe pedig a mandulaaromát tesszük. Kisebb tepsibe nyomkodjuk a kakaós masszát. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál segítségével. Erre jön a zöld tészta, amit szintén egyenletesen elnyomkodunk. Tetejét a felolvasztott tortabevonó csokival és 3 evőkanál olaj keverékével vonjuk be. Hűtőben dermesztjük legfeljebb 2 órán át.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!