Tészta:
- 5 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 15 dkg finomliszt
- ½ sütőpor
- 1 evőkanál rum
- 5 dkg tortadara
- 15 dkg magozott rumos meggy
Krém:
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- 7 dkg kakaópor
- 10 dkg vaj
Bevonat:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 6 kocka fehér csokoládé
- 1 teáskanál étolaj
Továbbá:
- 15 db piskótatallér
- A tallérok mártogatásához:
- 1,5 dl rummal ízesített meggylé
A két lap készítése: A tojásokat a cukrokkal, rummal habosra kevertem kb 8 perc alatt. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet. A két 20 x 30 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral. A tészta masszát elfeleztem. Egyik felébe a rumos meggyet tettem, a másikba a tortadarát. Egyenként 180 °C-ra melegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem. A sütőpapírt lehúztam róla és hagytam kihűlni. A krém készítés: A tejszínt a cukorral összeforraltam, a csokoládét bele tördeltem, a kakaóport is hozzáadtam, majd sűrűre felfőztem. Tűzről levéve a vajat hozzá kevertem. Ezután kihűtöttem, majd jó habosra kevertem. A sütemény összeállítása: Egy tálcára tettem a meggyes lapot, rákentem fele krémet. Kiraktam a rumos meggylébe mártott tallérokkal. Erre került a másik fele krém. Befedtem a tortadarás lappal. A csokoládékkal bevontam. A fehér csokoládét 1 teáskanál olajjal mikróban felolvasztottam. A kakaós csokoládét 1 evőkanál olajjal mikróban úgy szintén felolvasztottam. Először a kakaós csokival vontam be, majd csíkokban felvittem rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval a fehéret a barna csokoládéba húzogattam. Nagyon finom sütemény lett a végeredmény .
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!