Tészta :
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 / 2 citrom reszelt héja
- 15 dkg margarin vagy zsír
- 1 tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 tasak sütőpor
Töltelék :
- 12 dkg darált dió
- 4 evőkanál cukor
- 6 evőkanál baracklelvár
- 1 / 2 citrom reszelt héja
Tetejére :
- 3 tojássárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 / 2 citrom leve
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a zsíradékot, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojást és kb 3 evőkanál tejfölt. Az egészet összegyúrjuk, majd a tésztát 3 részre oszjuk, az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport 1 evőkanál tejföllel.
A diót a cukrokkal, citromhéjjal összekeverjük.
Egy 20 x 30 cm – es tepsibe sütőpapírt vágunk és belenyújtjuk az egyik világos tésztát, megkenjük 3 evőkanál lekvárral és megszórjuk a fele cukros dióval. Erre kerül a kakaós tészta, majd a maradék lekvár és a cukros dió. Végül befedjük a megmaradt világos tésztával, a tetejét villával megszurkáljuk és 180 °C – os sütőben, kb 25 – 30 perc alatt megsütjük.
A mázhoz a porcukrot a tojások sárgájával, citromlével, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd amikor kivesszük a tésztát a sütőből, azonnal elkenjük a tetején.
Másnap szeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!