Tortalap:
- 6 tojás
- 150 g liszt
- 120 g cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- rózsaszín ételszínezék
Piskótatekercs:
- 5 tojás
- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- rózsaszín ételszínezék
- eperlekvár
Krém:
- 900 ml tej
- 3 csomag eper ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 200 g eper ízű csokoládé
- 250 g mascarpone
- 250 ml habtejszín
Díszítéshez:
- eper
- epercsoki forgács
A piskóta hozzávalóiból hagyományos piskótát készítünk 26 cm-es kapcsos tortaformában. Kihűlés után 2 lapba vágjuk. A piskótatekercs hozzávalóiból elkészítjük a hagyományos piskótát egy 38×32 cm-es tepsiben. Természetesen gáz vagy villanysütő tepsi is megfelel, mert ahány sütő, annyiféle méretűek a tepsik. Még melegen feltekerjük, majd kihűlés után megkenjük a lekvárral és kb. 1,5 cm-es széles szeletekre vágjuk. A krémhez a tejből, pudingporral a cukorral sűrű pudingot főzünk. Tűzről levéve elolvasztjuk benne az eper ízű csokit. Folpackkal letakarjuk, kihűtjük. A habtejszínt felverjük. A kihűlt pudinghoz keverjük a mascarponét, és a felvert tejszínt. 3 felé osztjuk a krémet. Az egyik tortalapot tálcára helyezzük, megkenjük egy kicsit lekvárral, rásimítjuk a krém 1/3-át, erre sorakoztatjuk a piskótatekercs szeleteket. Befedjük a második 1/3 krémmel, amire ráhelyezzük a másik tortalapot.A maradék krémmel körbekenjük és tetszés szerint díszítjük tortát.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!