Alap:
- 18 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl
- 50 ml whiskys tejszínkrémlikőr ( Baileys )
- 5 dkg reszelt étcsokoládé + a díszítéshez
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál étkezési zselatin
- 30 ml víz
- 1 / 2 evőkanál kakaópor
Az alaphoz a kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy 18 – 20 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
A krémhez simára keverjük a krémsajtot a tejföllel, a porcukorral, a likőrrel és a csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A tejszínt lágy habbá verjük és összeforgatjuk a krémmel. A krémből keveset félreteszünk, majd hozzákeverjük a kakaóport és egy sima csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, a többit a kekszes alapra simítjuk. A kakaós krémmel habrózsákat nyomunk a torta tetejére és megszórjuk reszelt csokoládéval .
Hűtőben 3 – 4 órán vagy egy éjszakán át dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!