A piskótához:
- 300 g búzaliszt (BL55)
- 10 g holland kakaópor
- 115 g vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál vanília eszencia
- 2 tojás (közepes, „M”-es méretű)
- 5 g só
- 250 ml író
- 4 evőkanál ételfesték – piros
- 5 g szódabikarbóna
- 5 g ételecet (10%-os)
A Krémhez :
- 3 csomag vanília puding
- 200 g cukor
- 600 ml tej
- 1 natúr vajkrém (Tescóban vettem )
- 100 ml habtejszín (nem kell felverni )
- 1 rum
- 100 g mazsola
Az oldalára:
- kb 3 csomag rollo
Tetejére:
- 2 csomag smarties
- 1 csomag tej karamell
- 1-1-1 bon bonetti francia drazsé különféle csomag
- 1 csomag mazsolás csoki
A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tovább keverjük.
Az íróhoz adjuk a sót, és a színezőt alaposan elkeverjük majd ezt is a vajas masszához öntjük, elkeverjük. (Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékével helyettesítheted.)
Hozzáadjuk az átszitált kakaós lisztet, és csomómentesre elkeverjük.
A szódabikarbónát, és az ecetet egy kis tálban elkeverjük (pezsegni fog), majd ezt is a tésztához adjuk, alaposan elkeverjük,
És mehet a vajjal kikent lisztezett tortaformákba. Mivel nekem egy tortaformám van, így a tésztát, hogy tuti egyforma legyen mind a három lap, mérleg segítségével elosztottam, külön kis tálkákban és egymás után sültek meg.175 °C előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a tortalapokat. (Egy tortalap sül meg 20 perc alatt, persze ha van 3 forma és befér a sütőbe, akkor a 3 sül meg annyi idő alatt.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a közepe is. Ha igen akkor kivesszük rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Krémhez a tejben megfőzzük a pudingot. Majd ha teljesen kihűlt hozzáadjuk a vajkrémet és a habtejszínt, a rumba áztatott mazsolát.
Orgin Kriszti receptje.