Tészta :
- 25 dkg liszt
 - 15 dkg hideg vaj / margarin
 - 5 dkg porcukor
 - csipet só
 - 1 kiskanál sütőpor
 - 1 tojássárgája
 - 1 – 2 evőkanál tejföl szükség esetén
 
Töltelék :
- 75 dkg túró
 - 2 tojássárgája
 - kb 8 – 10 dkg cukor
 - 1 tasak vaníliás cukor
 - 1 citrom reszelt héja
 - 3 evőkanál tejföl
 - 2 evőkanál búzadara
 - 2 tojásfehérje
 - 2 – 3 evőkanál baracklekvár
 
Tetejére :
- 3 tojásfehérje
 - 15 dkg cukor
 - csipet só
 - baracklekvár
 
A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a sütőport, a tojássárgáját – a tejfölt és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, egy 24 cm – es piteforma alját és az oldalát kibéleljük a tésztával, erre sütőpapírt helyezünk, rászórunk száraz babot vagy lencsét és 15 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a tojásfehérjét a sóval habbá verjük, a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat a citromhéját, a tejfölt, a darát, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot. Az elősütött tészta alját megkenjük lekvárral, rásimítjuk tölteléket és visszatesszük a sütőbe kb 30 percre.
A tetejére a tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd 2 – 3 adagban hozzászórjuk a cukrot és kemény fényes habbá verjük. A habot nyomózsákba rakjuk és körkörösen rányomjuk a sütőből kivett pitére, a sávok közötti részeket pedig kitöltjük átszűrt lekvárral. Ezután a hőfokot visszavesszük 120 °C – ra és addig sütjük, amíg a hab teteje el nem kezd barnulni. ( kb 15 – 20 perc )
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!











