Piskóta:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál olaj
Puncs töltelék:
- 1 üveg rumaroma
- 170 ml málnaszörp
- 1 citrom kifacsart leve
- 400 g darált keksz
- 350 g lekvár – lehetőség szerint piros színű
Kókuszkrém:
- 250 ml tej
- 120 g cukor
- 200 g kókuszreszelék
- 250 g vaj/margarin
Tetejére:
- 200 g fehércsoki
- 3 evőkanál étolaj
A piskótához a tojást a cukorral alaposan kikeverjük (kb. 10 perc), majd fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. Sütőpapírral bélelt 28 x 32 cm-es tepsiben 175 °C-on, tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A kókuszkrémhez a tejet a cukorral feltesszük forrni, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kb. 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. A puncs töltelékhez a darált kekszet egy tálba öntjük. Egy pohárba kimérjük a szörpöt, hozzákeverjük a rumaromát és a kifacsart citromlevet. Ráöntjük a kekszre és a lekvár hozzáadásával összegyúrjuk. Jól kikavarjuk a vajat/margarint és a közben kihűlt kókusszal egyneművé keverjük. A piskótalapot visszatesszük a tepsibe. Elegyengetjük rajta a puncs tölteléket. Amennyiben szükséges, mert keménynek tartjuk, szörppel vagy lekvárral lazíthatjuk. A keksztől függ, hogy mennyi nedvességre van szüksége. A kókuszkrémet elsimítjuk a puncsos tölteléken. A fehér csokit felolvasztjuk 3 evőkanál olajjal és a tetejét ezzel vonjuk be. Hűtőbe tesszük, és egy napig hagyjuk pihenni.
Gál Hedvig receptje.