- 50 dkg darált keksz
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg baracklekvár
- 3, 5 dl víz
- 7 dkg mazsola
- 1 púpozott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 üvegcse rumaroma
- 5 dkg darált keksz
A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni. (Csak addig kell főzni, míg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félre tesszük hűlni. A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk. Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!