Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 2 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 kanál baracklekvár
- 2 evőkanál főtt kávé
- 1/2 dl rum
- 3 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
Máz:
- 30 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1/2 dl meggylé
- 1 citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két fele vesszük, az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (30 x 30-es tepsi) tésztát nyújtunk belőle és 180 °C-on kisütjük, körülbelül 10-12 perc alatt. Sütés szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük. Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. Pár órára ( egy éjszakára) lenyomtatjuk. Másnap a máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük. Amikor kész, lehet szeletelni.
Vankó Sándorné receptje.