Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál méz
- 12 dkg margarin
- 2 evőkanál tej
- 2 egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 60 dkg finomliszt
- 1-2 evőkanál kakaó
Krém:
- 1 l tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál finomliszt
- 28 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 37 dkg vaj vagy margarin én vajat használtam.
A krémhez a tejben a pudingporból,lisztből,cukorból vaníliás cukorból pépet főzünk. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal. A tésztához a hozzávalókat a kakaó kivételével, gőz felett állandóan kevergetve összemelegítjük,hozzátesszük a lisztet,jól kidolgozzuk majd három részre osztjuk. Az egyik részhez hozzágyúrjuk a kakaót. A kakaós lapot félre tesszük a másik két tésztát kinyújtjuk tepsi hátán (26 x 36 cm) 170 °C-on megsütjük. A kakaós tésztát 8 részre osztjuk, tepsi hosszúságú rudakká sodorjuk és szintén ugyanazon a tepsi hátán megsütjük. A lapokat meglocsoljuk vékonyan rummal. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, egyenletesen elosztjuk rajta a kakaós rudakat, kissé belenyomjuk a krémbe, majd rákenjük a krém másik felét, rátesszük a másik tésztalapot. Egy kis időre lenyomatjuk, majd csokimázzal bevonjuk. Csokimáz:3 evőkanál tejet felforrósítunk,beleöntünk 20 dkg porcukrot,1 evőkanál kakaót,ha világos akkor kettőt,hozzáteszünk 3 evőkanál étolajat és jól kikeverjük,majd szépen rásimítjuk a tésztára. Gőz felett felolvasztottam kb 5 dkg tejes csokit és vékonyan rácsurgattam a mázra. Másnap szeletelhető,szép mutatós szeletek lesznek ha úgy vágjuk fel hogy két pötty legyen egy szeletben. A fenti képen a tésztába tettem egy kiskanál kakaóport,és megkentem baracklekvárral a lapokat,az íze sokkal finomabb,de szeleteléskor kell vigyázni,mert elcsúszik a lap a lekvártól. A tetejét fehér csokival díszítettem,szerintem mutatósabb.
Krauszné Erika receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!