- 1 pohár joghurt (2 dl)
- ugyanezzel a pohárral mérve 1 dl étolaj
- 3 dl cukor
- 4 dl liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- alma
- egy kupica rum
- citromlé
A tojást a sütőporral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az olajat. Egy kivajazott, lisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra.
Forró sütőbe toljuk, öt percig erős, majd mérsékelt tűzön tűpróbáig sütjük. A formában langyosra hűtjük, utána lehúzzuk róla a tortakarikát, és a tortalappal csúsztatjuk a tálra.