Joghurtos:
- 5 db epres és
- 5 db barackos ivójoghurt (125 ml, kapható nagy kiszerelésben is)
- 2-2 csomag pudingpor (lehet vanília, vagy a joghurthoz illő ízesítésű)
- 5 dl habtejszín
- mirelit vagy befőtt vegyes gyümölcsök (meggy, szeder, málna, eper)
Csokipudingos:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 liter tej
- 2 kis tábla (2 × 7 dkg) Katica bevonó csokoládé
- 3 dl habtejszín
- ebbe is tehetünk gyümölcsöt, de nem fontos
A joghurtos krémekhez a joghurtokban külön-külön megfőzzük a pudingokat, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük és mindkét pudingba keverünk egy keveset, hogy könnyű állagú legyen. Tetszés szerint rakhatjuk rétegezve a krémet-tejszínt-gyümölcsöt. A joghurt is lehet bármilyen ízű, rengeteg lehetőség van.
A csokishoz a tejben megfőzzük a pudingot, és beleolvasztunk 1 tábla csokit. Felverjük a tejszínt, és ebbe a krémbe is keverünk keveset. A többi tejszín mehet a rétegezésre és a díszítésre. A másik tábla csokival tetszés szerint feldíszítjük a poharakat.
Czine Zsuzsanna receptje.