Tészta:
- 1 kis pohár tejföl (2 dl)
- fél bögre búzadara (10 dkg)
- 25 dkg zsíros tehéntúró
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor (én 3 csomaggal ízesítettem)
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg) -Én csak 10 dkg-ot raktam bele
- reszelt citromhéj
- 10 dkg aszalt áfonya
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg fehér csokoládé
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe. A megsült tésztát kihűtjük. Az étcsokit a tejszínnel felmelegítjük, majd a tűzről levéve a vajat simára keverjük benne. Kicsit hagyjuk hűlni, majd rácsorgatjuk a sütire. Közben a fehér csokit is felolvasztjuk és ízlés szerint feldíszítjük vele a csokimázzal bevont süteményt.
Trükkök, tippek, praktikák:
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne. Az én tepsim mérete 30 x 20 cm-es volt.
Mészáros Erika receptje.
A recept a szerző engedélyével került feltöltésre!