Piskóta:
- 6 db tojás
- 25 dkg cukor
- 7 evőkanál olaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- cukor-ízlés szerint
- 6 dl tej
- vanília-ízlés szerint
- rum aroma-ízlés szerint
- mazsola
- kandírozott narancshéj
Tetejére:
- narancs
- 5 dl habtejszín
- 1 doboz natúr vajkrém
A tojásokat külön választottam. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá vertem, közben három részletben hozzáadtam a cukrot. Belekevertem a tojások sárgáját, az olajat, és a sütőport. Óvatosan beleforgattam az átszitált lisztet. 5 dl habtejszínt kemény habbá vertem. A díszítéshez külön tettem egy kicsit belőle. Tepsibe öntöttem és 180°C-on, 45 percig sütöttem. Amikor kihűlt, három lapba vágtam. Összekevertem a vaníliás krémet a tejszínhabbal és megtöltöttem a lapokat úgy, hogy a külső részére is jusson. 1 doboz natúr vajkrémet 2 púpos evőkanál porcukorral fellazítottam, a félretett tejszínhabbal és ezzel díszítettem a tortát.
Minczérné Piroska receptje.