Piskóta:
- 2 db tojás
- 4 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- csipetnyi sütőpor
- 1 teáskanál kakaópor
Lemoncurd:
- 3 db citrom
- 3 tojás sárgája és 1 egész tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 10 g zselatin
- 50 g víz
Erdei gyümölcsös zselatin:
- 30 dkg fagyasztott erdeigyümölcs
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 10 g zselatin
- 50 g víz
Mangós zselatin:
- 3 db mangó
- 10 g zselatin
- 50 g víz
Színtelen zselatin:
- 1/2 l limonádé
- tortazselatin
Egy hagyományos 2 tojásos piskótát sütöttem 28 x 18 cm-es szögletes formában, 150 °C-on, 20 perc alatt. Ezután elkészítettem a lemoncurdot. 3 db citrom hèját egy edènybe reszeltem, bele nyomtam a levüket, felforraltam. 3 tojássárgáját ès egy egèsz tojást 10 dkg cukorral kihabosítottam, majd hozzáöntöttem a forró citromlevet, ment az egèsz vissza a lábasba, ès lássan, folyamatos kevergetès mellett sűrűre főztem. Levève a tűzről hozzákevertem 10 dkg vajat, 2 dl tejszínt, 10 g zselatint, 50 g vízben áztatva. A formában lèvő piskótára öntöttem, lehűtöttem dermedèsig. 30 dkg fagyasztott erdeigyümölcsöt 3 evőkanál cukorral felforraltam, lebotmixereztem, átszűrtem, hozzáadtam 2 dl tejszínt,10 g zselatint, 50 g vízben áztatva, majd a lemoncurd tetejère öntöttem, dermedèsig lehűtöttem.
3 db mangót megpucoltam, kimagoztam, lebotmixereztem, hozzáadtam 10 g zselatint 50 g vízben áztatva, az előzőek tetejère öntöttem ès dermedèsig hűtöttem.
Friss epret, málnát, feketeszedret halmoztam a tetejère. Fèl liter limonádé elkèszítettem színtelen tortazselèvel a felhasználási utasítása szerint, vègezetül a gyümölcsökre öntöttem, ès alukálni hagytam az egèszet egy èjszakát a hűtőben.
Gulácsi Bertold receptje.