Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 nagyobb ( L) tojás
- 10 dkg sütőmargarin
- kb 1,5 dl tej,de lehet többet is igényel
Krém:
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor + 2 kanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 l tej
- 50 dkg vaj
- kb. 10-12 db Oreo keksz
- 5 csomag vaníliás cukor
A lisztet a porcukorral, szódabikarbónával, kakaóporral, margarinnal elmorzsoljuk, felverjük a tojást villával, és hozzá öntünk a tejből, majd az előzőleg elmorzsolt liszthez öntjük, és fokozatosan adva hozzá addig a tejet amíg, egy jól nyújtható könnyű tészta masszát nem kapunk, kicsit hagyjuk pihenni kb. 30 percet, utána 3 lapban 25 x 35 sütőlemezen megsütjük, a sütőlemezt nem szoktam megkenni vagy lisztezni, szépen lecsúszik a megsült kakaós lap róla.
A pudingokat, és a lisztet kb. 3 dl tejjel csomó mentesre keverjük, közben a tejet a cukorral forrni tesszük, és megfőzzük a pudingot, a tűzről lehúzva ízesítjük a vaníliás cukorral, és gyakori kevergetéssel kihűtjük, miközben a vajat is kihabosítottuk, majd a kihűlt pudinghoz adva együtt is jól kihabosítjuk.
Az Oreo kekszekből néhány darabot egészen apróra morzsoljuk el, esetleg aprító géppel is megtehetjük úgy alaposabb, ezt a krémhez adva összekeverjük, a megmaradt kekszeket durvábbra tördeljük, de nem adjuk a krémhez, hanem majd amikor megtöltjük a lapokat szépen elosztva rá szórjuk a krémre, és ezután tegyük rá a másik lapot, és így tovább.
A felső lapot is megkenjük, és dekoráljuk, mindenki ízlése, elképzelése szerint.
A krém vastagság kb. olyan legyen mint a lap vastagsága, ne sajnáljuk a krémet hiszen az puhítja majd meg, a tésztát.
Molnárné Melinda receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!