Vendégváró szelet Eta módra

Vendégváró szelet Eta módra Vendégváró szelet Eta módra

Ma délután sütöttem ezt a finom süteményt, s várok-várok, és semmi vendég nem jön… Borzasztó, csak nem nekünk kell majd megenni ezt az isteni fincsi sütit? ;)

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál rum
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor

Töltelék:

  • 6 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db alma (ha kicsik, akkor 8 db)
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (30 × 40 cm), majd kizsírozott tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a reszelt almát (a levét nem szabad kinyomkodni!), a diót és a kakaóport. A tojásfehérjét felverjük habnak, a töltelékhez forgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a zsemlemorzsát is. A kész masszát ráöntjük  a tepsiben levő tésztára, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. 170°C-os sütőben kb. 30 perc alatt készül el. Amikor kihűlt, a tetejét olvasztott csokoládéval díszíthetjük.

Olyan finom puhácska lett az almától, hogy csak na! :) Ajánlom barátaim kipróbálni, jó étvágyat kívánok!

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.

Hozzászólások

  1. Bolláné Erzsi :

    Nagyon tetszik, biztos kipróbálom!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress