Alsó réteg hozzávalói:
- 35 dkg háztartási keksz (darált)
- 20 dkg margarin
- 8 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 2 db tojás (felvert)
- 10 evőkanál tej
- 10 dkg dió (darált)
- 15 dkg kókuszreszelék
Krém hozzávalói:
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor (főzés nélküli)
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrászhab)
Csokimáz hozzávalói:
- 4 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dkg margarin
Elkészítés: (Formatál „tepsi” átmérője: 25cm x 29cm)
1. Vízgőz fölött a margarint a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk. A felvert tojást lassan, csurgatva hozzá adjuk és folyamatosan kevergetjük (nehogy kicsapódjon), amíg kissé besűrűsödik. Utána levesszük a vízgőzről és belekeverjük a tejet.
2. A darált kekszbe beletesszük a kókuszreszeléket, a darált diót, majd az egészet jól összekeverjük. Utána beleöntjük a kakaós-margarinos masszát. Jó alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk. A formatál (tepsi) aljában egyenletesen a kezünkkel jól belenyomkodjuk a kekszmasszát.
3. A szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kézi mixerrel a tejben a pudingport felverjük, utána pedig a tejszínt felverjük kemény habbá. A pudinghoz először a cukros-margarint keverjük hozzá, majd a tejszín felvert kemény habját. Alaposan az egészet jól összekeverjük. A kekszmasszára a krémet egyenletesen rákenjük.
4. Elkészítjük a csokimázat: alacsony hőfokon a margarint, a porcukrot és a kakaóport összeolvasztjuk, és mikor már nem annyira meleg ráöntjük (rásimítjuk) a krém tetejére.
5. Tálalás előtt pár óráig hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a csokimáz megdermedjen, majd szép egyforma kis kockákra felvágjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!