Gondolom minden háztartásban van egy műanyag citromfacsaró a kamra rejtekében, de ha nem lenne, a 100 Ft-os boltokban olcsón beszerezhető aminek a segítségével, egy mutatós édesség készíthető.
Kekszes alap:
- 10 dkg darált keksz
- 20 dkg dió
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg kakaópor
- 8 dkg puha vaj
- tej ( kb. 1/2 dl )
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyepüré
- 15 dkg darált keksz
- 2 evőkanál rumaroma
- meggybefőtt
És még:
- cukor-a forgatáshoz
Az alaphoz összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszából nedves kézzel 25 egyforma golyót formálunk és meghempergetjük a cukorban.
A töltelékhez, a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a rumot és a kekszet, majd alaposan összedolgozzuk.
A diós golyókat egy citromfacsaró üregébe töltjük és a falához nyomkodjuk, a közepébe teszünk egy kevés gesztenyekrémet, majd 1-1 db meggyszemet és teljesen kitöltjük az üreget a krémmel. Ezután könnyedén kiütjük a formából.
A csúcsok alját cukorba mártjuk. 25 db lesz belőle.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!