- 30 dkg liszt
- 10 dkg őrölt mogyoró
- 10 dkg porcukor
- vanília
- 25 dkg vaj / margarin
- 1 tojássárgája
- 3-4 evőkanál rum
- citrom héja
- csipet só
- töltéshez ízlés szerint lekvár
- Bevonáshoz kb. 20-25 dkg ét csoki és kevés étolaj
A hozzávalókból tésztát készítünk és pár órára a hűtőbe tesszük. Nálam ez egy éjszaka volt.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A lehűlt a tésztát 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges méretű korongokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és megsütjük, kb. 10 perc alatt, de ez sütőfüggő. A kisült korongokat rácsra téve hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztát megtöltjük a lekvárral és pár órát pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és pici étolajjal hígítjuk. Jól elkeverjük. Ha esetleg csomós maradna a csokink átszűrjük. Egy tálcára szilikonos sütőpapírt teszünk és ráhelyezünk rácsot. A sütit rárakosgatjuk és az olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tetejét tetszőlegesen díszítjük. Egy napot állni hagyjuk.
Azért teszek papírt a tálcára, hogy így könnyebben össze tudjuk szedni a lefolyt, megkötött csokoládét és újra fel lehet használni.
A mogyoró helyett tehetünk darált diót vagy mandulát is a tésztába.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!