Tészta:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 5 dkg lágy vaj
- 4 evőkanál méz
- 12 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
- 3 evőkanál tej
Krém :
- 1 tasak Dr. Oetker oroszkrém pudingpor tortához ( 78 g )
- 7 dl tej
- 12 dkg cukor
- 20 dkg lágy vaj
meggyszirup :
- 1, 5 dl meggylé
- 4 evőkanál cukor
továbbá :
- meggybefőtt
- étcsokoládéforgács
A tésztához a sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy kb 18 x 25 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A vajat és a mézet összeolvasztjuk, a tojást kissé felhabostíjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vajas mézet és tovább habosítjuk. Ezután hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet, a tejet és alaposan összekeverjük. A masszát a tepsibe szedjük és kb 25 – 30 perc alatt megsütjük.
A meggysziruphoz a meggylét és a cukrot szirupos állagúra beforraljuk és megkenjük vele a megsült és kihűlt tésztalapot.
A pudingport megfőzzük a tejben és még melegen hozzákeverjük a cukrot. A vajat habosra keverjük, majd tovább habosítva két – három részletben hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot. A krémet elkenjük a tésztán, kirakjuk a tetejét félbe vágott meggyszemekkel és megszórjuk csokoládéforgáccsal. 3 – 4 óra hűtés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!