Alap:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 30 ml rum aroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 3,5 dl tej
Krém:
- 25 dkg puha margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- plusz kevés darált keksz a nyújtáshoz
A „tészta” száraz hozzávalóit egy tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a rum aromát és a tejet apránként adagolva.
Jól formázható tésztát kell kapnunk.
A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával.
A kekszes tésztát egy darált keksszel megszórt deszkára borítjuk és kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.
Egyenletesen rákenjük a vajas krémet, majd óvatosan feltekerjük.
Ketté vágjuk a rudat és hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük, majd ezután éles késsel, szépen szeletelhető.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!