Tészta :
- 2 tojás
- 16 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál kakaópor
- 8 g sütőpor
- 15 dkg liszt
- 4 – 5 evőkanál meggylekvár
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- szétválasztva
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy kb 12 x 30 cm – es formába sütőpapírt vágunk. A tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk a vajjal összeolvasztott csokoládét, ezután hozzáforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet. A masszát a formába simítjuk és óvatosan elkenjük rajta a lekvárt. A töltelékhez, a tojásfehérjét a sóval habbá verjük. A túrót villával összetörjük, cukorral, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük, majd hozzákeverjük a pudingport és összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a lekvárra kanalazzuk és kb 40 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!