A kakaós lapokhoz:
- 2 × 4 tojás
- 2 × 8 dkg porcukor
- 2 × 6 dkg finomliszt
- 2 × 2 dkg kakaópor
- 2 × 2 evőkanál víz
- 2 × 1 evőkanál étolaj
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
Tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel és az olajjal, majd rászitálom a lisztet, a sütőport és a kakaót. Beleforgatom lazán a tojásfehérjét, és egy 24 × 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd 180°C-on megsütöm. Két lapot készítek ugyanígy.
A töltelékhez:
- 680 g meggybefőtt (magozott) jól lecsepegtetve
- 3 evőkanál rum (vagy aroma)
- 10 dkg babapiskóta, gömbölyű, amit 4 fele tördeltem
A krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor (vagy vaníliás)
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin (vagy vaj)
Pudingokat megfőzöm a tejben, még melegen hozzákeverem a kristálycukrot, s hagyom kihűlni. Közben kevergetem, hogy ne bőrözzön be. A vajat habosra keverem mixerrel, majd hozzáadom a kihűlt pudingot. Beleforgatom a piskótadarabokat, a meggyet és a rumot, majd az így elkészült tölteléket rásimítom az alsó lapra. Befedem a másik lappal, s beteszem a hűtőbe dermedni. Csokimázzal bevonom a süti tetejét, s pár óra múlva gyönyörűen lehet szeletelni. 30 szelet lett belőle.
Nagyon finom és mutatós, merem ajánlani, próbáljátok ki! Jó étvágyat kívánok! 🙂
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.