- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg gesztenye massza
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 rumaroma
- 12 dkg vaj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- 1 bögre leszűrt magozott meggy ( a meggy általam eltett cukrozott meggy, körülbelül 25 dkg volt)
A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk. A kakaóport a darált keksszel, az áttört gesztenyével összekeverjük. Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk, hozzá keverjük a vajat is. Tűzről lehúzva a száraz anyagokra öntjük, hozzá tesszük a magozott meggyet is és ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük. Jól összedolgozzuk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszát szép egyenletesen bele nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük pár órára. Én este állítottam össze,egy éjszakát hűtőben pihent. Reggel a csokoládét étolajjal felolvasztottam a mikróban. Rácsurgattam a tetejére, jól összeráztam az edény falát, hogy mindenhol egyenletesen bevonja. Visszatettem a hűtőbe míg a csokoládé megdermedt. Ezután sütőpapírral együtt egy tálcára tettem és forró vízbe mártott késsel bejelöltem a csokin a szeletelés helyét és utána egyforma nagyságúra szeltem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!