Tészta:
- 4 tojásból sütött kakaós piskóta
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg fehér csokoládé
- 14 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- kevés rum és vanília aroma
- 30 dkg magozott meggy
Díszítés:
- csokimáz
- tejszínhab
A krémhez a pudingokat 5 dl tejjel megfőztem cukor nélkül, majd még melegen belekevertem 10 dkg tördelt fehér csokoládét. Az így elkészült krémet 15 dkg margarinnal kihabosítottam. Rákentem a tésztára, de egy keveset kivettem belőle, ahhoz adtam 25 dkg gesztenyemasszát, egy kis rumot, vaníliát, majd ezt is egy kevés kivételével rákentem a fehér csokoládés krémre. Kb. 30 dkg magozott meggyet kevertem a maradék krémhez, és ezt a közepére, egy csíkban raktam rá, majd félbehajtottam. A krémeket a szélénél vékonyabban kentem, a közepére bővebben. A tetejét csokival bevonhatjuk, tejszínhabbal díszíthetjük. Nagyon finom!
Ez a süti kicsit kifogott rajtam (saját szüleményem), nem méricskéltem, kicsit sok lett a krém, nem olyan lett a formája mint akartam, de finom lett, mind megettük.
Ménesi Magdi receptje.