A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 6 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 3 tojássárgája
- 6 dkg őrölt mandula
- 18 dkg puha vaj
A habhoz:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió (eredetileg aprított dió)
- 5 dkg csokoládé
A tészta lekenéséhez:
- 4 evőkanál málnalekvár (eper vagy ribizli is illik hozzá)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy 24 ×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát le is hűthetjük, hogy jobban kezelhető legyen. Én egyszerre tettem a tepsibe. A tésztát kinyújtjuk, vagy belenyomkodjuk az aljába: ½ cm-es legyen a tészta magassága. 180°C-ra bemelegítjük a sütőt, 20 perc alatt a mandulás linzertésztánkat megsütjük. Közben míg sül, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót is hozzákeverjük. A kész tésztát kivesszük a sütőből, a lekvárral lekenjük, és a diós-csokis habot rásimítjuk. A hőfokot 160°C-ra mérsékeljük, visszatesszük a süteményt, és úgy 30 perc alatt kiszárítjuk. Bevonhatjuk csokoládésmázzal, vagy meghintjük porcukorral is, ahogyan én tettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!