Keksz lap:
- 200 gramm darált keksz
- 2 kanál porcukor
- 100 gramm vaj
Krém:
- 500 gramm Mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 5 kanál cukor
- 500 g eper
- 5 lap zselatin
- 200 g tejcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 300 gramm eper /eper dzsem
Darált kekszet keverjük össze a porcukorral és morzsoljuk el benne a vajat. Vágjunk a tortaformánk aljába sütő papírt és fogassuk le a forma oldalával. Nyomkodjuk bele a keksz anyagunkat és 180 °C-on sütőben kicsit pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni.
Verjük fel a tejszínt cukorral és keverjük bele a Mascarponet és az eper felét összetörve, a másik felét félbevágjuk és a díszítéshez használjuk, majd a hideg vízbe beáztatott és felolvasztott zselatint.
A maradék 300 gramm epret vágjuk össze,főzzük meg kicsit és hűtsük le
Ezután öntsük ezt az eper szószt a kekszre a formába majd a forma oldalát béleljük ki sütőpapír csíkkal és állítsuk a félbevágott epreket vágás felülettel a papírral bélelt forma oldalára. Ezután öntsük bele óvatosan a krémet hogy az eprek ne mozduljanak el. Habkártyával tetejét simítsuk el és a vajjal felolvasztott csokoládét öntsük rá. Rázogassuk, mozgassuk meg, és 2-3 órán át hűtsük hűtőszekrényben. Ezután vegyük le a formát és a sütőpapírt óvatosan vegyük ki az aljából, és az oldaláról. Díszíthetjük gyümölccsel, vagy tejszínhabbal.
Trauzál György receptje.