Hozzávalók:
- 1 csomag mézes tortalap
- 5 evőkanál méz
- 10 dkg dió
- 20 dkg vaj
- 25 dkg sűrített tej (tejkonzerv 1 doboz)
- 5 dkg háztartási keksz (szükség szerint)
- 0.5 ml rum (ízlés szerint)
- Előtte való este a sűrített édes tejkonzervet vízben 2 óráig főzzük, hogy karamellizálódjon.
- Másnap a vajjal és a mézzel kikeverjük a sűrített, karamellizált tejkonzervet.
- A mézes lapokat összemorzsoljuk, nem kell túl apróra, azért maradjon benne darabos is, és hozzáadjuk a karamellizált tejhez, 2-3 marék diót adjunk hozzá, dolgozzuk össze kanállal vagy fakanállal.
- Kézzel golyókat formálunk belőle, dióba forgatjuk, és kis kosárba rakjuk.
Boros Lászlóné készítette el NOSALTY receptje alapján.