A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 10 dkg sütőmargarin
- 6 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
A krémhez:
- 3 dl tejszínhab
- 25 dkg gesztenyepüré
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- gesztenyemassza reszelve
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk-lisztezünk, és a tésztát 30 × 30 cm-es nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk. A gesztenyemasszát jól áttörjük vagy krumplinyomón átnyomjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és kis részletekben a gesztenyével habosra keverjük. Az így elkészült krémet a két lap közé töltjük, a tetejére a tejszínt felverjük és a tésztára simítjuk. Végül gesztenyét reszelünk rá.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!