Tészta:
- 300 g vaj/margarin
- 250 g cukor
- 450 g átszitált liszt
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl + 3 evőkanál tej
- 2,5 dkg kakaópor
Krém:
- 400 ml tej
- 1 csomag tejszín/vanília ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 üveg színtelen mandula aroma
- 2 evőkanál Ameretto likőr /elhagyható
- 250 g vaj
Tetejére:
- 150 g étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
És még:
- 1 doboz felezett őszibarack befőtt
A barack befőttet lecsöpögtetjük. Először a krémhez a pudingot készítjük el. A tejet a pudingporral, cukorral, a likőrrel sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat/margarint keverjük habosra a cukorral, vaníliacukorral, fahéjjal, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Az átszitált sütőporral elegyített lisztet felváltva az 1 dl tejjel a tojásos masszához adagoljuk. Osszuk két részre a tésztát. Az egyik feléhez adjuk hozzá a kakaóport és a 3 evőkanál tejet /én a kakaóport feloldottam a tejjel és úgy adtam hozzá/.Egy 20×30 cm-es tepsit aljára tegyünk sütőpapírt. A világos masszát öntsük a tepsibe, és egyenletesen simítsuk el. A kakaós részt osszuk el rajta, és óvatosan simítsuk el egy spatulával. A lecsöpögtetett barackokat fektessük rá a tésztára. Nem kell belenyomni! 175 °C előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült picit hagyjuk hűlni, utána kiborítjuk a tepsiből és sütőrácson teljesen kihűtjük.A krémhez habosítsuk ki a vajat és keverjük össze a kihűlt pudinggal. Ízesítsük ízlés szerint a mandula aromával.A krémet kenjük el a sütemény tetején. Tegyük hűtőbe egy fél órára. A csokit az olajjal vízgőz felett olvasszuk meg, és a krémen egyenletesen simítjuk el.Tálalásig hűtőbe tesszük, majd tetszőlegesen szeleteljük
Gál Hedvig receptje.