Tészta:
- 350 g liszt
- 250 g vaj/margarin
- 150 g darált dió
- 150 g porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 300 ml tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 150 g vaj/margarin
- 150 g porcukor
- 50 g darált mandula /elhagyható
- zöld mandula aroma ízlés szerint
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. A mandula formába belenyomkodjuk a tésztát a közepén mélyedést hagyva, és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő! A formákból kiütögetjük a megsült tésztát és hagyjuk kihűlni. A tejjel a vanília ízű pudingport sűrűre főzzük, folpackkal letakarva kihűtjük. A vajat/margarint a porcukorral kikavarjuk, és krémesre keverjük a már kihűlt pudinggal. Most mehet bele az ízlés szerinti mandula aroma /és a darált mandula, ha azt is szeretnénk /, jól összekavarjuk. Megtöltjük a tésztákat a krémmel és kettőt összeragasztunk. Dobozban, tálcán sorakoztatva hagyjuk másnapig puhulni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Gál Hedvig receptje.