![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2019/11/76964860_589112611827550_8892759653570576384_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2019/11/77169699_1546746298796433_750898847575703552_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2019/11/75085113_2389439664705928_7053821581327335424_n.jpg)
Tészta:
- 350 g liszt
- 250 g vaj/margarin
- 150 g darált dió
- 150 g porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 700 ml tej
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 200 g porcukor 200 g vaj/ margarin
- mandula aroma (zöld) ízlés szerinti mennyiség
Tetejére:
- Porcukor
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, tűzről levéve folpackkal letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. 3 egyforma részre osztjuk. Sütőpapíron kb. 22×32 cm-es lappá nyújtjuk az első rész tésztát /a másik kettőt felhasználásig hűtőbe tesszük/. Nyújtás közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a nyújtófához, de mindig kevés liszttel. A kinyújtott tésztalapot sütőpapírral együtt a tepsi hátoldalára csúsztatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl! Ugyanígy járunk el a másik két tésztával is. A vajat/margarint a porcukorral jól kikavarjuk, majd a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mandula aromát is, majd megtöltjük a kihűlt lapokat. Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük. Másnapra megpuhul, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Tipp: 2 lappal is el lehet készíteni, akkor viszont a sütési idő nőni fog.
Gál Hedvig receptje.