- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- 6 tojás
- 5 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg szárított gyümölcs
- 3 evőkanál rum
A bevonathoz:
- 5 dkg sárgabarackdzsem
- 4 evőkanál pirított mandula
- kakaópor
A cukormázhoz:
- 25 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- 1 citrom leve
A szárított gyümölcsöt és a mazsolát rumba beáztatjuk. A vajat, a porcukor felét, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojássárgákat habosra keverjük. Hozzáadjuk a mákkal elkevert lisztet, a mazsolát és a szárított gyümölcsöt. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a maradék porcukrot apránként hozzáadva tovább verjük, és az elkészített masszához adjuk. A masszát tortaformába öntjük és 160°C-on kb. 50 percig sütjük.
Amikor kihűlt, bekenjük langyos sárgabarackdzsemmel, megvárjuk míg kissé megszárad. A cukormázhoz a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével habosra keverjük, majd vizes késsel a tésztára kenjük. Langyos sütőben szárítjuk. A tetejére sablont rakunk, és kakaóporral beszórjuk. Az oldalát pirított mandulával díszítjük.