Tészta:
- 45 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 12 dkg vaj / margarin
- 3 evőkanál méz ( nálam napraforgó )
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
szükség esetén tej
Krém :
- 8 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 10 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 50 ml rum
A tésztához összevegyítjük a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát. A vajat összeolvasztjuk a mézzel, hozzákeverjük a tojásokat és a lisztes keverékhez öntjük, ezután az egészet tésztává gyúrjuk. A tésztát 3 gombóccá osztjuk és mindegyiket lisztezett felületen 20 x 30 cm – es lapokká kinyújtjuk. A lapokat tepsi hátán egyesével, 180 °C – os sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. A krémhez, megfőzzük a tejben a pudingport és még forrón hozzákeverjük a mákot, a citromhéjat és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább habosítjuk a mákos pudinggal. A tésztalapokat egy ecset segítségével megkenjük rummal és betöltjük a krémmel, majd egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!