Nagyon finom, omlós, és nem igényel sok időt. Viszont mutatós.
Tészta:
- 600 g liszt
- 200 g cukor
- 325 g sütőmargarin
- 3 tojás sárgája
- 2 egész tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Mákos massza:
- 150 g mák (ledarálni)
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g cukor
- 3 egész tojás.
Krém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kukorica keményítő
És még:
- 0,5 liter meggy
- 4 evőkanál szilva lekvár ( lehet meggy lekvár)
- 2 evőkanál keményítő
A lisztet a sütőporral elkeverjük,csip.só. A margarint kicsit felolvasztjuk és elkeverjük a tojásokkal. Majd belekavarjuk a lisztet. Egy puha tésztát fogunk kapni. Hűtőbe pihentetjük 30 percig. Majd 4 részre osztjuk a tésztát. 25×30 cm-re nyújtunk sütőpapiron egy lapot, ( a többi tésztát addig hűtőbe tesszük). Lekenjük lekvárral és megszórjuk a meggyel, amit előzőleg elkeverünk a keményítővel. Kinyújtunk megint egy lapot, ugyan ugy mint az előzőt. És óvatosan ráhelyezzük( a sütőpapir segitségével ) a meggyes lapra. Az oldalait kissé lenyomkodjuk. Majd bele tesszük a tepsibe. Sütés 180 °C, 40 perc. A mákot ledaráljuk. A tojások fehérjét a cukorral felverjük , majd belekavarjuk a sárgáját is. Végül a sütőporos lisztel simára kavarjuk. Kinyújtjuk a tésztát, rá a mák és lefedjük az utolsó tésztánkkal. Sütés 180 °C ,40 perc. A krémet a hagyományos módon készítujük. Összeállítás : meggyes lap, krém, mákos lap. Tetejére csokimáz .
Oszuszki Erika receptje. Erika
oldalán még nagyon sok finomság receptjét találjátok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!